2. Sanat, Yazılım ve Robotik Kodlama Sergisi Gerçekleştirildi

2. Sanat, Yazılım ve Robotik Kodlama Sergisi Gerçekleştirildi

2. Sanat, Yazılım ve Robotik Kodlama Sergisi Gerçekleştirildi

08.06.2022 1428

İlki 2019 yılında yapılan ve COVID-19 pandemisi sebebiyle iki yıl ara verilen "Sanat, Yazılım ve Robotik Kodlama Sergisi"nin ikincisi 2 Haziran Perşembe günü gerçekleştirldi.

Sergide, öğrencilerimizin sene boyunca Görsel Sanatlar dersi ve kursunda hazırladıkları sanat eserleri ile birlikte Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ve kursunda gerçekleştirdikleri bilgisayar programlama çalışmaları, robotik projeler ve 3 boyutlu tasarım ürünleri ziyaretçilere sunuldu. Sergi boyunca standlarının başında bulunan eser sahibi öğrencilerimiz, çalışmalarının sanatsal, grafik tasarım, robotik ve kodlama ayrıntılarını ziyaretçilere anlattılar. Ziyaretçilerin öğrencilerimizin sanat eserlerini inceleme ve bilgisayar programlarını kullanma şansı bulduğu sergi gün boyu devam etti. Sergi süresince okulumuzda bulunan 18 sınıf sırayla sergi alanına davet edilerek programları deneyimlemeleri, 3 boyutlu tasarımları ve robotik uygulamalarımızı incelemeleri sağlandı.

Sergi açılışına Yüreğir Belediye Başkanı Sn. Fatih Mehmet Kocaispir, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Çelik, Camili Muhtarı Sn. Hayri Alpaslan, Camili Akarca Muhtarı Sn. Şükrü Dişkaya, Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sn. Levent Turan ve Müdür Yardımcısı Sn. Mustafa BOZAN, BT İl Ekibi adına Sn. Ercan Ok ve beraberinde BT İl Eğitmenleri, Yüreğir Belediyesi Tesisler Müdürü Sn. Tuğba Aydın ile birlikte okulumuzun öğretmenleri ve öğrencileri katıldılar. Sergi açılışı aynı zamanda Yüreğir Belediyesi'nin bina yapımını gerçekleştirdiği ve Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisayarlarını temin ettiği okulumuzun yeni Bilişim Teknolojileri ve Robotik Kodlama sınıfının da açılışı ile birleşti. Açılışın ardından katılımcılar tarafından sergideki uygulamalar deneyimlendi. Belediye, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri ve semt düzeyinde sergimize katılan ziyaretçilerimize, okulumuz öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sergimizin hazırlanmasında asıl ve büyük emek sahibi öğrencilerimiz ile birlikte sergiyi hazırlayan Hüseyin Şimşek ve Yusuf Ziya Kınacı öğretmenlerimize, bilişim teknolojisi altyapısı ile ilgili taleplerimizi karşılamak için elinden geleni esirgemeyen okul müdürümüz İzzet Çoban'a, robotik çalışmalarımızın donanım temini aşamasında yanımızda olan Yüreğir Belediyesi'ne, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Camili ve Camili Akarca Muhtarlıkları'na, Abdulgani Girici Vakfı'na teşekkür ederiz.


Sanat, Yazılım ve Robotik Kodlama Sergisi Foto Galerisi yakında eklenecektir...


08-06-202208-06-202208-06-202208-06-202208-06-2022