Prof. Dr. Uygar Kanlı, Öğrencilerimizle Söyleşi Gerçekleştirdi!

16.04.2024 43

Gazi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uygar Kanlı, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Projesi kapsamında öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdi. 9 Şubat 2024 Cuma günü okulumuza gelen Kanlı, bilim iletişimi, bilimsel ve eleştirel düşünce üzerine öğrencilerimizle yaklaşık 2 saatlik bir zaman geçirdi. Söyleşinin gerçekleşmesini sağlayan TÜBİTAK'a, sayın Uygar Kanlı Hocamıza ve okul idaremize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Remziye Canördek ve Zeynep Acar adlı öğrencilerimizin söyleşi ile ilgili tuttukları rapor:

Prof. Dr. Uygar Kanlı, söyleşiye öğrencilerin ne olmak istediğini sorarak başladı. Daha sonra bilimin sadece bilim insanlarının mı işine yaradığı yoksa herkesin mi bilimle ilgilenmesi gerektiği üzerine konuştu. Yanında getirdiği araçlarla vakumlu ortamda oluşan gücü gösteren deneyi arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdi. Çalıştığı Gazi Üniversitesi’ni tanıttı. Benjamin Franklin’in uçurtma deneylerinden bahsetti. Kargaların zeki canlılar oldukları ile ilgili video izledik. Doğada ağaçkakan gibi farklı hayvanların özelliklerini inceleyerek bilim ve teknoloji ürettiğimiz üzerinde durdu. Bilimsel düşüncenin yapısından, deney ve gözlem basamaklarından bahsetti. Yanlış bilgilerden, internette dolaşan asılsız haberlerden bahsetti. Bunlardan uzak durabilmek için eleştirel ve bilimsel düşüncenin önemine değindi. Sunum, öğrenci arkadaşların sorularının alınması ve cevaplanması ile tamamlandı.

16-04-202416-04-202416-04-202416-04-202416-04-202416-04-202416-04-202416-04-2024