Massachusetts Teknoloji Entitüsü'nden Jacqueline Valeri, Öğrencilerimizle Söyleşi Gerçekleştirdi.

Massachusetts Teknoloji Entitüsü'nden Jacqueline Valeri, Öğrencilerimizle Söyleşi Gerçekleştirdi.

Massachusetts Teknoloji Entitüsü'nden Jacqueline Valeri, Öğrencilerimizle Söyleşi Gerçekleştirdi.

05.12.2021 621

2021 yılı QS sıralamasına göre dünyanın en iyi üniversitesi seçilen Amerika Birleşik Devletleri Massachusetts Teknoloji Entitüsü'nden bilim insanı sayın Jacqueline Valeri, öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirmek üzere Bilişim Teknolojileri dersimize Zoom üzerinden online olarak bağlandı. Bir bilim insanı, biyoloji mühendisi ve yapay zeka mühendisi olan Valeri, öncelikle kendi eğitiminden ve akademik çalışmalarından söz ettikten sonra öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Öğrencilerimiz, başta Valeri'nin çalışma alanı olan biyoloji, yapay zeka ve teknoloji olmak üzere genel olarak bilimsel çalışmalar üzerine sorularını sordular. Sorularını İngilizce olarak hazırlayan öğrencilerimizin, cevaplarda anlayamadıkları bölümler İngilizce öğretmenlerimiz Serap Ünal Olgun ve Nilay Özen ile birlikte Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Yusuf Ziya Kınacı tarafından Türkçe'ye çevrilerek oturum devam ettirildi. Yaklaşık 45 dakika süren ve 50 civarında öğrencinin takip ettiği oturum, öğrencilerimizin Valeri'ye dersimize katılmasından dolayı teşekkürlerini ileten belgeyi sunmaları ve kendilerini Türkiye'de ağırlama isteklerini iletmeleriyle sona erdi.

Söyleşiye katılarak bizi onurlandıran kıymetli bilim insanı Jacqueline Valeri'ye, söyleşiyi plânlayan Yusuf Ziya öğretmenimize ve söyleşi esnasında desteklerini esirgemeyen Serap ve Nilay öğretmenlerimizle birlikte büyük bir heyecanla katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

(Söyleşinin tam metni öğrencilerimiz tarafından hazırlandıktan sonra okul dergimizde yayınlanacaktır.)

Söyleşinin kısa bir videosuna ulaşmak için tıklayınız.

Söyleşinin fotoğraf galerisine ulaşmak için tıklayınız.

_______________________________________________

Jacqueline Valeri, a scientist from the United States Massachusetts Institute of Technology, which was selected as the best university in the world according to the 2021 QS ranking, connected to our Information Technologies course online via Zoom to interview our students. Valeri, a scientist, biological engineer and artificial intelligence engineer, talked about her own education and academic studies and answered our students' questions. Our students asked their questions on scientific studies in general, especially on biology, artificial intelligence and technology, which is Valeri's work area. The sections that our students, who prepared their questions in English, could not understand in the answers, were translated into Turkish by our English teachers Serap Unal Olgun and Nilay Ozen, as well as our Information Technologies teacher Yusuf Ziya Kinaci, and the session continued. The session, which lasted approximately 45 minutes and was followed by around 50 students, ended with our students presenting the document expressing their gratitude to Valeri for her participation in our lesson and their wishes to host her in Turkey.

We would like to thank the esteemed scientist Jacqueline Valeri who honored us by participating in the talk, our teacher Yusuf Ziya who planned the talk, our teachers Serap and Nilay who did not spare their support during the talk and our students who participated with great enthusiasm.

(The full text of the interview will be published in our school magazine after it is prepared by our students.)

Click here to view a short video of the interview.

Click here to access the photo gallery of the interview.

 

05-12-202105-12-202105-12-202105-12-202105-12-2021