Okul Kodlama Sergisi Gerçekleştirildi!

Okul Kodlama Sergisi Gerçekleştirildi!

Okul Kodlama Sergisi Gerçekleştirildi!

10.06.2019 3019

       Okulumuz öğrencilerinin sene boyunca Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi ve kursunda gerçekleştirdikleri bilgisayar programlama çalışmaları neticesinde ortaya çıkartılan projelerin sergilendiği “Kodlama Sergisi”, 23 Mayıs Perşembe günü okulumuzda gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin robotik kodlama, masaüstü programcılığı, eğitim yazılımı, oyun yazılımı gibi farklı kategorilerde hazırladıkları 16 eser sergilendi. Sergi esnasında eser sahibi öğrencilerimiz, çalışmalarının hem grafik tasarım yönünü hem de kodlama yönünü ziyaretçilere anlattılar. Ziyaretçilerin öğrencilerimizin bilgisayar programlarını kullanma şansı bulduğu sergi gün boyu devam etti.

 

       Sergi açılışına Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Çelik, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Celal Vatanoğlu, Camili Akarca Ortaokulu, Köklüce Ortaokulu, Bayram Karadağ Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri ile birlikte okulumuzun öğretmenleri ve öğrencileri katıldılar. Açılışın ardından katılımcılar tarafından sergideki uygulamalar deneyimlendi. Açılış sonrası BT İl Koordinatörü Sayın Gökhan Kayacan’ın eşliğinde İl Fatih Projesi Ekibi sergimizi ziyaret ettiler. İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri düzeyinde sergimize katılan ziyaretçilerimize, komşu okullarımızdan gelen ziyaretçilerimize ve okulumuz öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

       Gün boyu süren sergide okulumuzda bulunan 18 sınıf sırayla sergi alanına davet edilerek programları deneyimlemeleri ve robotik uygulamamızı incelemeleri sağlandı. Özellikle bir sonraki yılın bilgisayar programcılığı çalışmalarını gerçekleştirecek olan 4. ve 5. sınıflara ayrıntılı bilgi verilerek farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

 

       Sergimizdeki çalışmaları, verdikleri emeklerle gerçekleştiren öğrencilerimiz; Ayşegül Kaya, Yusuf Altundağ, Mehmet Aslan, Hayrunisa Demirkapı, Hatice Aslan, Nurten Akpirinç, Dilan Şahin, Beritan Erinan, Melek Kış, Hatice Çetin, Tuğba Ağırağaç, Şadiye Aslan, Sultan Acar, Serkan Aydoğmuş, Remzi Çetin, Özlem Demir, Nisanur Koçhan, Oktay Erinan, Yusuf Altundağ, Mücahit Çetin, Mustafa Altundağ, Kübra Kış, Meryem Kış ve Melike Altundağ’a katılım belgeleri takdim edildi.

 

        Sergimizin hazırlanmasında büyük emeği geçen öğrencilerimize ve Yusuf Ziya Kınacı öğretmenimize, maket tasarımlarında ve serginin hazırlık çalışmalarında desteğini sunan Salih Ergün’e, Serap Ünal Olgun ve Gizem Bayrak öğretmenlerimize, bilişim teknolojisi altyapısı ile ilgili taleplerimizi karşılamak için elinden geleni esirgemeyen okul müdürümüz İzzet Çoban’a teşekkür ederiz.

 

 

Kodlama Sergisi foto galerisin ulaşmak için tıklayınız...

 

 

 

10-06-201910-06-201910-06-201931-05-201931-05-201910-06-201910-06-2019