Sivas Robotik Yarışması Finaline Gidiyoruz

Sivas Robotik Yarışması Finaline Gidiyoruz

Sivas Robotik Yarışması Finaline Gidiyoruz

25.05.2022 980

Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı 7 robotik ve yazılım projesi, elemeleri geçerek Sivas Robotik Yarışması finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Toplam 12 öğrenci ve 4 personelden oluşan yarışma kafilesi, 26-27 Mayıs tarihlerinde Sivas'ta gerçekleşecek yarışmaya katılmak üzere yola çıkmışlardır.

Robotik ve yazılım projelerimizin danışmanı Yusuf Ziya Kınacı öğretmenimiz, projelerin maket tasarımlarında büyük katkısı olan Hüseyin Şimşek ve Ramazan Yaman öğretmenlerimiz ve Fidan Görmez Hanım, projelerin pano tasarımlarını ve basımını yapan Gizem Adanalı öğretmenimiz, çalışmalar boyunca yükümüzü çeken Yıldız Şiş ve Horihan Yaman Hanımlar ve öğrencilerin sunum hazırlıklarına destek veren Serap Ünal Olgun öğretmenimiz ile birlikte;

robotik sınıfımızın bilgisayar desteğini sağlayan ve yarışma giderlerimizi karşılayan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Murat Çelik'e, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Emin Dalak'a, robotik sınıfımızın yapımını ve yarışma için ulaşımımızı sağlayan Yüreğir Belediyesi adına Belediye Başkanı Sn. Fatih Mehmet Kocaispir'e, projelerin tüm aşamalarında hem maddi hem teknik desteğini esirgemeyen okul müdürümüz Sn. İzzet Çoban'a, robotik çalışmalarımızı sınıf yapımından donanım teminine kadar sürekli destekleyen Akarca Muhtarlığı adına Akarca Muhtarı Sn. Şükrü Dişkaya'ya, robotik ekipman desteklerini esirgemeyen Abdulgani Girici Vakfı adına Sn. Gani Girici'ye teşekkürü bir borç biliyoruz.

Finallere kalan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yarışmaya katılan takımlarımız ve öğrencilerimiz şöyle:

1- Takım Adı: RemelTech; Takım Üyeleri: Remziye Canördek (6/A), Elif Hatun Akdağ (6/A); Proje Adı: Sesli Alfabe, Kategori; Eğitim Teknolojileri.

2- Takım Adı: Bilimin Öncüleri; Takım Üyeleri: Medine Taş (7/A), Aleyna Yiğit (7/A); Proje Adı: ÇEKO (Çevre Koruma Otomasyon Sistemi; Kategori: Çevre Teknolojileri.

3- Takım Adı: SibelTech; Takım Üyeleri: Sibel Altay (6/B); Proje Adı: Sesli Dil; Kategori: Eğitim Teknolojileri.

4- Takım Adı: Başarıya Giden Yol; Takım Üyeleri: Aleyna Yğit (7/B), Esra Yiğit (7/A); Proje Adı: Sessiz Dil; Kategori: Sosyal Alan Teknolojileri.

5- Takım Adı: Never Mind; Takım Üyeleri: Yağmur Canördek (6/A), Rabia Buluğtekin (6/B), Elif Derelioğlu (6/B); Proje Adı: Otomatik Çiftlik; Kategori: Çevre Teknolojileri.

6- Takım Adı: TeknoMax; Takım Üyeleri: Sümeyra Yiğit (6/B); Proje Adı: mBotobüs; Kategori: Çevre Teknolojileri.

7- Takım Adı: Tekno Sağlıkçılar; Takım Üyeleri: Zeynep Yuluğtekin (6/B); Proje Adı: Sağlıklı Gıda; Kategori: Sağlık Teknolojileri.

 

25-05-2022