Yenilikçi Eğitim Teknikleri: Oyunlaştırma

Okulumuzda Yenilikçi Eğitim Teknikleri: Oyunlaştırma

19.10.2021 1247

Okulumuz 1/B sınıfı öğretmeni Meltem Çeribaşı, sınıfındaki okuma çalışmalarını geliştirmek için yenilikçi eğitim tekniklerinden "Oyunlaştırma"yı (Gamification) kullanarak, öğrencilerin dersi daha motive ve istekli dinlemesi ve anlamasını sağlayacak etkinlikler başlattı.

Okuma çalışmalarına farklı bir teknikle yaklaşmak için öncelikle tahtaya, üzerinde hece ve kelimelerin yazılı olduğu balonlar asıldı. Sınıfça yapılan etkinlikte, sırası gelen öğrenci tahtaya çıkarak seslendirilen hecenin bulunduğu balonu patlatıp görevini tamamladı. Uygulama esnasında öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri sağlandı. Söz konusu teknik, sınıfta farklı bir hava yaratması ve tüm öğrencilerin dikkatini çekmesi bakımından etkili oldu.

Eğitime yenilikçi yaklaşımları sebebiyle Meltem öğretmenimizi ve 1/B sınıfını tebrik ederiz.

19-10-2021

19-10-202119-10-202119-10-2021