Kodlama ve Robotik Festivali Projesi

Kodlama ve Robotik Festivali Projesi

Kodlama ve Robotik Festivali Projesi

12.06.2019 899

       Kodlama ve Robotik Festivali Projesi okulumuz bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmeni koordinatörlüğünde yürütülen bir süreçtir. Beş yıllık bir plânlama dâhilinde gerçekleştirilmeye çalışılan projenin yıllar bazında hedefi şu şekilde ortaya konulmuştur:

 

Mayıs 2019 - Okul öğrencileri ile Kodlama Sergisi açılması.

Mayıs 2020 - Çevre okullarla iş birliği içerisinde ve onların katılımıyla semt düzeyinde Kodlama ve Robotik Sergisi'nin düzenlenmesi.

Mayıs 2021 - İlçe genelindeki okullar ile işbirliği içerisinde ortak çalışma yürüterek İlçe Kodlama ve Robotik Yarışması ve Sergisi'nin düzenlenmesi.

Mayıs 2022 - İl genelindeki okullar ile işbirliği içerisinde ortak çalışma yürüterek Adana Kodlama ve Robotik Festivali'nin düzenlenmesi.

Mayıs 2023 - Valilik ve Belediye'nin desteği ve işbirliği ile ulusal çapta Adana Kodlama ve Robotik Yarışması ve Festivali'nin düzenlenmesi.

 

       Projenin birinci basamağı olan okul Kodlma Sergisi, Mayıs 2019 itibariyle gerçekleştirilmiştir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı başında, projenin bir sonraki basamağı için ilgili kurumlarla işbirliğinin kurulması plânlanmaktadır. Projenin bundan sonraki basamakları okul teknolojik alt-yapısının geliştirilmesini gerektirdiği için süreç içerisinde bunun sağlanabileceği kurumsal ilişkilerin kurulması, sponsorluk ve bağış gibi desteklerin alınması ve üst idari birimlerden ödenek ve aynî yardımların sağlanması için çalışmaların yapılması plânlanmaktadır.